0
0,00
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Contact
Tel. (0345) 63 31 46
info@printproleerdam.nl
Adres
Dr. Reilinghplein 8
4141 DB Leerdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9:00 - 17:30 uur
Zaterdag gesloten

Kies jij ook voor duurzaam?

Kies jij ook voor duurzaam?

Drukwerk is het meest duurzaam als er wordt gedrukt op gerecycled papier. Voor de productie van papier is water en energie nodig, wat het milieu belast. Het productieproces van recycled papier is echter stukken minder belastend voor het milieu dan dat van nieuw papier. Het verschil zit ‘m in het land- en watergebruik.

Nieuw papier wordt gemaakt van cellulose uit hout dat gewonnen wordt uit productiebossen. Daarvoor is landbouwgrond nodig. Voor recycled papier zijn geen productiebossen nodig en dus ook geen landbouwgrond. Die landbouwgrond kan bijvoorbeeld ingezet worden voor de teelt van andere (duurzame) gewassen. De aanleg van productiebossen kan zelfs ten koste gaan van de oorspronkelijke bossen waardoor de biodiversiteit aangetast wordt. Voor de productie van recycled papier is ook minder water nodig dan voor nieuw papier (10-15 liter water per kilo papier tegenover 25 liter). Het gebruik van recycled papier levert dus een voordeel op voor natuur én milieu.

Oud papier kan helaas niet eindeloos recycled worden. De papiervezels uit oud papier verliezen – na zes of zeven keer hergebruik – aan sterkte omdat ze dan te kort geworden zijn. Tijdens het productieproces worden er daarom nieuwe lange houtvezels toegevoegd. Er blijven dus voor recycled papier altijd bomen nodig, het liefst afkomstig uit duurzaam beheerde productiebossen.

Kiest u ook voor visitekaartjes, briefpapier of enveloppen op natuurpapier of gerecycled papier? Met de huidige technieken om papier te recyclen levert u niets in op professionaliteit en behoudt u uw duurzame uitstraling. Goed voor het milieu én het doet het goed bij uw klanten!

Jouw opmerking voor ons