0
0,00
Mini Cart
 • Empty cart

  No products in the cart.

Contact
Tel. (0345) 63 31 46
info@printproleerdam.nl
Adres
Dr. Reilinghplein 8
4141 DB Leerdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9:00 - 17:30 uur
Zaterdag gesloten

Pasfotoservice

Pasfoto's

Pasfoto’s zijn kleine fotootjes van het gezicht, recht van voren gefotografeerd. Een pasfoto wordt gebruikt op paspoorten, rijbewijzen, identiteitskaarten en/of andere persoonsgebonden documenten die gebruikt worden ter legitimatie en/of identificatie. Sinds een aantal jaar worden er zeer strenge eisen gesteld aan pasfoto’s. Zo moeten de foto’s altijd in kleur aangeleverd worden, moeten zij recent genomen zijn en mag de foto absoluut niet beschadigd zijn (geen krassen of verkleuringen in/op de foto).

Pasfoto’s nodig?

Heb je binnenkort een nieuw rijbewijs nodig? Of moet je je identiteitskaart of paspoort verlengen? Dan heb je een recente pasfoto nodig. In onze professionele fotostudio maken wij dagelijks tientallen pasfoto’s geschikt om te gebruiken op officiële documenten. Wij houden rekening met alle eisen die vanuit de overheid gesteld zijn aan officiële documenten (zoals paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen en visa). Wij fotograferen je recht van voren, waarbij beide oorlellen en/of wenkbrauwen duidelijk zichtbaar moeten zijn. Ook moet de mond ten alle tijden gesloten zijn (een open mond en of zichtbare tanden zijn niet toegestaan). Een eventuele bril vragen wij je af te zetten.

Gewoon binnenlopen, zonder afspraak
Je kunt bij ons altijd zonder afspraak binnen lopen om een pasfoto te laten maken. De foto’s zijn namelijk snel gemaakt en ook direct klaar voor gebruik.  Binnen enkele minuten hebben we een set van 4 officiële pasfoto’s voor je gereed. Een set pasfoto’s van 4 stuks kost € 12,50. Vraag eventueel ook naar de mogelijkheden om de pasfoto’s digitaal te ontvangen.

Pasfotoregels voor baby’s

De pasfotoregels voor baby’s zijn gelukkig wat soepeler. Zo hoeft een baby geen duidelijk rechte houding aan te nemen, mag het hoofd wel iets gekanteld zijn en hoeven de ogen niet op eenzelfde lijn staan. Recht in de camera kijken en een neutrale blik zijn ook niet nodig. Jouw baby mag, in tegenstelling tot jij als volwassene, dus wel lachen op een officiële pasfoto.

Voor een pasfoto voor je baby of kind jonger dan zes jaar gelden alle standaardeisen, met uitzondering van:
– Houding: de elementen ‘ogen op een horizontale lijn’, ‘hoofd gekanteld’ en ‘schouders recht’
– Uitdrukking: de elementen ‘neutrale blik’, ‘recht in de camera kijken’ en ‘mond gesloten’

 

 

 

 

 

 

Ondersteuning
– Het kan lastig zijn om je baby of kind goed op de foto te krijgen. Er is ondersteuning toegestaan om je kind recht te laten zitten. Maar dit mag pertinent niet zichtbaar zijn op de foto. Hiervoor kun je bijvoorbeeld je hand onder het shirt van het kind stoppen om zo wel ondersteuning te bieden, maar geen handen/vingers in beeld te hebben.

Is je baby te jong om zelfstandig te kunnen zitten?

Vooral bij baby’s* jonger dan 16 weken is het niet mogelijk om in onze fotostudio een pasfoto te laten maken. Heb je toch echt op deze jonge leeftijd al een pasfoto nodig dan adviseren wij je je baby thuis op een witte doek op de grond te leggen. De baby kan hierbij makkelijk een rechte houding aannemen. Als je de foto recht van boven neemt met voldoende ruimte rondom het hoofdje van het kindje dan kun je dit digitale bestandje even naar ons mailen op info@printproleerdam.nl Wij controleren je bestand en indien akkoord verwerken dit tot een setje pasfoto’s welke je in de loop van de dag op kunt komen halen.

Stappenplan om thuis uw baby te fotograferen

 • Zorg voor een zo egaal mogelijke, witte ondergrond (een wit aankleedkussen, laken etc. kan bijvoorbeeld gebruikt worden maar let er op dat geen vouwen/kreukels in beeld zichtbaar zijn).
 • Leg je kindje op zijn/haar rug met het gezichtje naar boven.
 • Let er op dat beide ogen geopend zijn (een slapend kindje met gesloten ogen wordt niet goedgekeurd).
 • Neem de foto recht van boven; let op dat je eigen schaduw niet over het kindje heen valt!
 • Zoom niet te veel in, graag flink wat ruimte om het hoofdje van het kindje laten.
 • Let op: Er mogen geen handjes voor het gezicht zitten en geen speentjes in de mond!
 • Mail de foto naar info@printproleerdam.nl
 • Je ontvangt van ons zsm een reactie of je foto geschikt is voor een setje pasfoto’s of dat je nog iets moet veranderen aan het beeld.

 

* waar baby staat kan ook een “aan-huis-gebonden-persoon” gelezen worden.
Fotografeer deze persoon ook op of voor een egaal witte achtergrond met voldoende ruimte boven en onder het hoofd. De gezichtsuitdrukking zoveel mogelijk neutraal, met mond gesloten en recht van voren. Volg verder de bovenstaande aanwijzingen.

Rijbewijs online verlengen

Verloopt je rijbewijs binnenkort of wil je je rijbewijs uitbreiden met een categorie? Printpro Leerdam is een erkende pasfotograaf waarbij je een pasfoto kan laten maken en gelijk de digitale aanvraag procedure kan laten beginnen voor het verlengen van het rijbewijs.

Hoe werkt het?

 1. Kom naar Printpro Leerdam voor een officiële, RDW goedgekeurde, pasfoto. Neem je huidige rijbewijs mee.
  Printpro Leerdam maakt voor € 17,50 een digitale pasfoto en een setje van 4 pasfoto’s.
  Printpro Leerdam stuurt je pasfoto, inclusief jouw handtekening, direct beveiligd naar de RDW.
 2. Binnen een paar minuten krijgt je van de RDW een e-mail. Hierin staat of je aanvraag is goedgekeurd en of je het rijbewijs online kan verlengen.
 3. Doorloop de aanvraag procedure digitaal aanvragen rijbewijs.
 4. Na circa 2 werkdagen kun je het rijbewijs (op afspraak) ophalen bij de gemeente.

Meer weten? Bekijk hier deze video van de RDW

Onze pasfotoservice ook voor afwijkende situaties

 • We bieden je een 100% goed garantie. Oftewel, keurt een officiële instantie zoals je Gemeente jouw pasfoto’s af, dan maken we gratis een nieuwe pasfoto van je.
 • Wij maken ook pasfoto’s  met een afwijkende maatvoering of een afwijkende achtergrondkleur voor bijvoorbeeld buitenlandse visa-aanvragen.
 • Pasfoto’s kunnen  – indien gewenst – ook digitaal verstuurd worden.
 • Wij ook sets van 6, 8 etc.. pasfoto’s kunnen leveren.
 • Wij – in samenwerking met jou – ook pasfoto’s kunnen afdrukken van “aan-huis-gebonden personen” (zie hiervoor werkwijze pasfoto’s van baby).

Wij zijn aangesloten bij :

 

Wij zijn: