0
0,00
Mini Cart
 • Empty cart

  No products in the cart.

Contact
Tel. (0345) 63 31 46
info@printproleerdam.nl
Adres
Dr. Reilinghplein 8
4141 DB Leerdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9:00 - 17:30 uur
Zaterdag gesloten

Briefpapier

Briefpapier is de basis.

Briefpapier is zoals de naam al doet vermoeden papier bestemd voor het schrijven, typen of afdrukken van brieven. In het bijzonder wordt de term briefpapier ook gebruikt voor voorbedrukt papier waarvan een organisatie, bedrijf of privé-persoon gebruikmaakt voor de correspondentie. Het is daarmee één van de belangrijke huisstijldragers van een bedrijf.

Met professioneel briefpapier maak je gegarandeerd een goede indruk.

Briefpapier verdwijnt meer en meer naar de achtergrond nu we met zijn alleen steeds meer digitaal doen. Denk alleen maar eens aan het versturen van facturen die steeds vaker per email hun weg naar de ontvanger vinden. Toch verdwijnt het oude, vertrouwde briefpapier nog lang niet. Veel bedrijven, organisaties en instellingen gebruiken nog steeds briefpapier voor hun correspondentie, zij het in veel mindere mate. Kleine oplages raken juist daarom steeds vaker in trek. Waar vroeger rustig oplages als 10.000 of zelfs 15.000 vel besteld werden, is nu vaak 500 of 1000 vel al meer dan genoeg. Door deze kleinere oplages slim te combineren op onze drukpers kunnen we onze drukwerktarieven scherp houden.

Milieuvriendelijk briefpapier

Drukwerk is het meest duurzaam als er wordt gedrukt op gerecycled papier. Voor de productie van papier is water en energie nodig, wat het milieu belast. Het productieproces van recycled papier is stukken minder belastend voor het milieu dan dat van nieuw papier. Kies jij daarom ook voor briefpapier op natuurpapier of gerecycled papier? Met de huidige technieken om papier te recyclen lever je namelijk niets in op professionaliteit en behoud je je duurzame uitstraling!

Heb jij briefpapier nodig?

Natuurlijk kun je hiervoor ook bij ons terecht. Enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukt, in full colour of zwart/wit, op 80 of 90 grams papier. Wij leveren drukwerk van hoge kwaliteit en tegen scherpe tarieven. En, in overleg met jou als klant vaak razendsnel in huis. Vraag ons gerust om een vrijblijvende offerte of loop binnen en bekijk ons stalenboek!

Volledig op jouw wensen afgestemd

Wij verzorgen het meeste briefpapier standaard op A4 formaat, op 90 grams wit, mat, bankpost papier, geschikt voor kopieermachine, laserprinter & inkjetprinter. Heb je echter een zwaardere kwaliteit in gedachten, of een bijzondere papiersoort? Vertel ons jouw wensen en wij vertellen je wat mogelijk is en tegen welke prijs.

Briefpapier vandaag nog nodig? Geen probleem!

Normaal gesproken hebben we 3-5 werkdagen nodig om je briefpapier offset te produceren. Je ontvangt dan 100, 250 of 1000 vel, net wat je wenst.

Heb je echter met spoed vandaag nog briefpapier nodig dan gaan we over op onze snel-service. In een kleine oplage (50 of 100 vel) produceren wij in huis ook briefpapier. In full colour of zwart/wit, enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukt, op 80 of 90 grams papier.

De tarieven van onze snel-service liggen  – zeker als het om full colour gaat! – hoger dan van de reguliere offset productie dus als het even kan, bestel op tijd!

Tips voor het beste eindresultaat!

 • Bestandstype: Lever bij voorkeur je bestand in PDF ​aan. Indien je je bestand in Word/Excel/Powerpoint etc. aanlevert kunnen wij niet garanderen dat je uiteindelijke print(s) eruitzien zoals thuis door jou ontworpen. Iedere versie van het Office pakket gebruikt namelijk andere marges, instellingen etc. Ook kan het door jouw gekozen lettertype ontbreken in onze fontbibliotheek. Wilt je zeker zijn van een print met jouw opmaak, lever je bestand dan ALTIJD als PDF aan.
 • Lever je PDF altijd losbladig aan, dus niet als spread, in katernen of op met meerdere op 1 vel.
 • Snijtekens: Lever je bestand bij voorkeur aan zonder snijtekens.
 • Resolutie: De minimale resolutie voor een mooie afdruk is 150 DPI, maar wij raden 300 DPI aan voor het beste resultaat.
 • Kleurinstellingen: Onze printers (en partnerdrukkerij) werken het beste in het kleurprofiel CMYK. Ontwerpen in RGB kunnen we wel verwerken maar geven vaak een iets andere kleur op scherm dan in het uiteindelijke printresultaat.
 • Afloop/Bleed: ​Bestanden met (een) afbeelding(en) die doorlopen tot over de rand moeten aangeleverd worden met 3 mm ​afloop/bleed. Zo hebben we genoeg snijmarge.
 • Veiligheidsmarge: Voor het beste resultaat raden wij je aan om tekst en/of afbeelding(en) minimaal 5 mm weg van de rand te zetten.
 • Fonts: Fonts dienen altijd ingesloten te worden.

Hulp nodig bij het ontwerp van je briefpapier?

Op verzoek maken we ook een uniek ontwerp voor jouw briefpapier indien je zelf bijvoorbeeld wel een logo en tekst hebt, maar geen kant en klaar opgemaakt bestand aan kunt leveren. Heb je nog helemaal geen idee wat je/jullie wil(len) qua stijl en vormgeving dan raden we je graag onze collega Jeanine van Schatkaartjes aan.

Jeanine is onze freelance vormgeefster en ontwerpt met veel plezier allerlei verschillende huisstijlmiddelen. Alles is persoonlijk, uniek en helemaal op maat. Via haar nieuwe website http://schatkaartjes.com laat ze zien wat voor moois ze allemaal mag maken: o.a. hele toffe logo’s en andere media-uitingen, zoals uiteenlopende designs van folders, flyers, visitekaartjes en nog veel meer! Ben je benieuwd wat ze voor jou kan betekenen? Stuur haar dan gerust een berichtje! Overigens maakt ze ook hele leuke uitnodigingen voor dat aankomende knalfeest en unieke en sprankelende trouw- en geboortekaartjes…

Bestel je briefpapier eenvoudig online bij ons!

Drukwerk, zoals briefpapier,  bestel je heel eenvoudig bij ons. Gebruik hiervoor onze speciale uploadpagina. Beschrijf je opdracht zo zorgvuldig mogelijk door alle velden in te vullen en eventueel een extra toelichting te geven. Vervolgens voeg je als laatste stap je bestand(en) aan de opdracht toe. Je kunt het bijbehorende bestand direct en veilig uploaden, zonder rekening te hoeven houden met een maximum bestandsgrootte; wel zo handig! Zodra je bestelling gereed is ontvang je van ons een melding per e-mail. Makkelijker kan bijna niet!

Jouw opdracht liever gewoon per mail doorgeven? Dat kan natuurlijk ook. Stuur een mail naar info@printproleerdam.nl en beschrijf je opdracht zo zorgvuldig mogelijk. Vermeld altijd je telefoonnummer in de mail, zodat als wij nog vragen hebben over je opdracht we even telefonisch contact kunnen hebben. Voeg je bestand toe als bijlage, of gebruik een website als wetransfer.com indien het een hele grote bijlage betreft.