0
0,00
Mini Cart
  • Empty cart

    No products in the cart.

Contact
Tel. (0345) 63 31 46
info@printproleerdam.nl
Adres
Dr. Reilinghplein 8
4141 DB Leerdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9:00 - 17:30 uur
Zaterdag gesloten

Printers

Printers

Op zoek naar een nieuwe printer? Bedenk dat eerst waar u de machine het meest voor gaat gebruiken. Een printer kopen betekent namelijk keuzes maken: tussen een zwart/wit- of kleurenprinter, tussen inktjet of laser en tussen mono-of multifunctionele printer (die ook kan scannen en kopieren). Vergeet ook niet naar extra functies als duplex printen (automatisch dubbelzijdig afdrukken) of een automatische documentinvoer (om meerdere pagina’s tegelijk te kopieren of scannen) te kijken. Hiermee kunt u veel tijd besparen!

Inkjet of laserprinter?

Inkjetprinters worden veruit het meest verkocht in ons land. Vaak vanwege de voordelige aanschafprijs van soms maar een paar tientjes. Maar door het hoge inktverbruik ben je bij sommige types veel geld kwijt voor nieuwe inktcartridges.

Print je graag zelf foto’s, dan kun je het beste voor een inkjetmachine kiezen. De vloeibare inkt kan veel beter gemengd worden door de printer, waardoor afbeeldingen een veel kleurechter resultaat zullen krijgen. Voor iedere gebruikssituatie hebben wij dus passende printers in ons assortiment en we helpen u graag de juiste printer te vinden die naadloos bij uw wensen aansluit.

Een laserprinter kan ook zeer geschikt zijn voor thuisgebruik. Deze printer heeft onterecht een zakelijk imago terwijl als je naar de verbruikskosten kijkt, deze printers veel voordeliger zijn dan inkjetmachines!

Hoe werkt een laserprinter?

Inkjetprinters en laserprinters hebben allebei cartridges. Bij inkjetprinters zijn die gevuld met vloeibare inkt en bij laserprinters met poeder dat we ‘toner’ noemen. Bij laserprinters wordt het document of de foto met een laser geprojecteerd op de ‘drum’. De drum is een soort ronde koker. Op de plekken waar de drum verlicht wordt door de laser, blijft de toner plakken. Op de rest van de drum niet. Door de drum vervolgens over het papier te rollen, wordt de toner op het papier overgedragen. Door verhitting blijft de toner op het papier vastzitten.

Inkjetprinters spuiten of druppelen de inkt op het papier. Met elektrische schokjes zorgen ze ervoor dat de cartridge op precies het juiste plekje een druppel inkt laat vallen. De printkop met spuitmondjes wordt met automatische reinigingsbeurten regelmatig schoongemaakt door de printer. Daarvoor wordt extra inkt verbruikt. Als je weinig zelf print, zal de printer zichzelf relatief meer moeten reinigen om niet verstopt te raken.

De voordelen van een laserprinter:

  • print op hoge snelheid
  • print vrijwel zonder geluid
  • voordeliger in gebruik dan inkt
  • cartridges zijn groot (vaak meer dan 1000 pagina’s) en gaan dus lang mee
  • nooit geen verdroogde inktpatronen of verstopte printkoppen meer!

All-in-one

Met een all-in-one printer kun je afdrukken, scannen én kopiëren. Soms zit er zelfs ook nog een fax-functie op. Dat is handiger dan een losse printer, losse scanner en een losse fax. Zo bespaar je ruimte en heb je maar één netsnoer en verbinding naar je computer nodig. All-in-one printers zijn zowel als laser- en inktjetmachines beschikbaar.