0
0,00
Mini Cart
 • Empty cart

  No products in the cart.

Contact
Tel. (0345) 63 31 46
info@printproleerdam.nl
Adres
Dr. Reilinghplein 8
4141 DB Leerdam
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 9:00 - 17:30 uur
Dinsdag tot 19:30 | Zaterdag gesloten

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties voor het beste eindresultaat!

Iedere drukker heeft zo zijn eigen voorkeuren over hoe drukwerk aangeleverd moet worden. Met of zonder aflooptekens, veiligheidsmarges en nog veel meer.

Gelukkig is PrintPro Leerdam een full service printshop en helpen wij je graag met het drukklaar maken van uw drukwerk en leveren het professioneel voor je aan bij onze partnerdrukkerij.

Bij drukwerk in kleine aantallen, zoals verslagen, verenigingsboekjes, brieven etc. is het verstandig om je drukwerk als PDF bij ons aan te leveren zodat e.e.a. niet verspringt qua opmaak of dat lettertypen onbedoeld wijzigen. Onderstaand gegeven wij je tips hoe je kunt zorgen dat je drukwerk wordt zoals jij het bedoeld hebt.

 • Bestandstype: Lever bij voorkeur uw bestand in PDF ​aan.
 • Indien u uw bestand in Word/excel/powerpoint etc aanlevert kunnen wij niet garanderen dat uw print er eruit ziet zoals door u thuis ontworpen.  Elke versie van het office pakket gebruikt namelijk andere marges, gebaseerd op uw standaard printer. Ook kan het door uw gekozen lettertype kan ontbreken in onze lettertypebibliotheek. Wilt u zeker zijn van een print met uw opmaak… lever dan aan in PDF formaat.
 • Boekjes: Lever uw PDF aan als losse A4 of A5 pagina’s, dus niet als spread of in katernen. Onze printer maakt namelijk zelf een boekje van losse pagina’s.
 • Snijtekens: Lever uw bestand bij voorkeur aan zonder snijtekens.
 • Resolutie: De minimale resolutie voor een mooie afdruk is 150 DPI, maar wij raden 300 DPI aan voor het beste resultaat.
 • Kleurinstellingen: Onze printers (en huisdrukker) werkt het beste in het kleurprofiel CMYK. Ontwerpen in RGB kunnen wij wel verwerken maar geven vaak een iets andere kleur op scherm dan het uiteindelijke printresultaat.
 • Afloop/Bleed: ​Bestanden met afbeelding die doorlopen tot over de rand moeten aangeleverd  met 3 mm ​afloop/bleed. Zo hebben wij genoeg snijmarge.
 • Veiligheidsmarge: Voor het beste resultaat raden wij aan om uw tekst en/of afbeelding minimaal 5 mm van de rand te zetten.
 • Fonts: Fonts dienen altijd ingesloten te worden.
 • Afwijkend formaat: Wilt u een afwijkend formaat bestellen?
  Kies dan het bovenliggende formaat waar uw printwerk op past en zet in de omschrijving het aangepaste formaat waarop wij uw werk moeten afsnijden. Voor foto’s die in lijsten geplaatst moeten worden mag u ook uw lijst brengen, dan snijden wij hem voor u pas op  basis van de lijst.

A formaten

Onze printers verwerken standaard formaten volgens het A- formaat systeem. Weet je niet welk A formaat geschikt is voor jouw print- of drukwerk? In deze tabel vind je de meest gebruikte A formaten met de daarbij behorende afmetingen in millimeters en centimeters op een rijtje

Ook zie je waarvoor deze formaten vaak gekozen worden.

 

Papierformaat Afmeting in mm Afmeting in cm Toepassing
A0 841 x 1189 mm 84,1 x 118,9 cm Posters, stoepbordposters, bouwtekeningen
A1 594 x 840 mm 59,4 x 84 cm Posters, stoepbordposters, bouwtekeningen
A2 420 x 594 mm 42 x 59,4 cm Posters, stoepbordposters, bouwtekeningen
A3 297 x 420 mm 29,7 x 42 cm Posters, folders, flyers, menukaarten
A4 210 x 297 mm 21 x 29,7 cm Briefpapier, flyers, brochures, notitieblokken
A5 148 x 210 mm 14,8 x 21 cm Flyers, folders, brochures, notitieblokken
A6 105 x 148 mm 10,5 x 14,8 cm Ansichtkaarten, brochures, notitieblokken

 

Wist je dat alle A formaten dezelfde beeldverhouding hebben?

Namelijk: 1: √2. Dit lijkt ingewikkelder dan het is. Zo begint de A-serie met het A0 formaat. Vouw je deze dubbel? Dan krijg je het A1 formaat. En vouw je deze weer dubbel? Dan krijg je het A2 formaat.